Assen e.o.
06 - 44 115 415

Elk kind een sint

Elk kind een Sint

De eerste zaterdag na Sint maarten (11november) komt Sinterklaas met zijn pieten weer aan in Nederland. De week ervoor worden de kinderen en ouders al verblijd met het Sinterklaasjournaal op de landelijke of regionale TV zenders. 

De schappen in de winkel liggen al weken gevuld met pepernoten, en ander lekkere snoepgoed. Nog even wachten ja daar komt de stoomboot al aan, met Sinterklaas en de pieten aan boord. De kinderen zingen luid op de kade of thuis de sinterklaasliedjes mee.  Een paar weken lang zijn Sinterklaas en de pieten weer in Nederland. En zie je Sint en piet, bij winkels, bedrijven en scholen. Avonds voor het slapen gaan de schoen zetten, een mooie tekening erbij en de mooiste liedjes worden gezongen. 

Sinterklaas is weer in het land,  het Sinterklaasfeest is voor veel kinderen dé tijd van het jaar! Met als afsluiting de Pakjesavond op 5 december, is het een tijd van alom gedeelde vreugde waar je als kind niet omheen kunt. Een magische periode waar kinderen maanden naar uitkijken.

Voeg je header hier toe

Hoe leg je aan een kind uit, dat Sinterklaas hun huis voorbij rijd???

Het is helaas niet alle kinderen gegeven om in deze Sinterklaasvreugde mee te delen: de Sint slaat hun deur over op Pakjesavond. De financiële situatie van de ouders laat de komst van de Sint niet toe, met lege schoenen tot gevolg.

De Stichting Sinterklaas Gilde Assen ” Elk kind een Sint”  vindt ook dat deze kinderen moeten kunnen genieten van het mooiste feest van het jaar. Wat begon met een vriendengroep die het Sinterklaasfeest een warm hart toe dragen, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige opererende stichting, die ieder jaar vele kinderen een leuk sinterklaasfeest bezorgen die zij anders niet hadden gehad.

Sponsoren:

Deze sponsoren hebben de oprichting van de Stichting Sinterklaas Gilde Assen mogelijk gemaakt. Zodat Elk kind ook van de Sint kan genieten.

Mijn Borg Financieel adviescentrum & De Regiobank.
De Savornin Lohmanlaan 1
9722 HA Groningen
Dunning Makelaardij Rijksstraatweg 207
9752 BH Haren

Het Sinterklaasfeest

De Stichting geeft voor de kinderen in deze doelgroep een leuk sinterklaasfeest in een zalencentrum. De pieten van de Sinterklaas Gilde Assen maken er een leuke feestmiddag van. Samen zingen zij met de kinderen Sinterklaas toe. Tijdens de middag zal er altijd iets spectaculairs gebeuren. Wat dat is blijft een verrassing. Natuurlijk gaan de kinderen niet met lege handen naar huis. De pieten trakteren de kinderen of een zak met strooigoed en Sinterklaas geeft elk kind een leuk cadeau mee naar huis. Zo beleven de kinderen een waanzinnig mooi sinterklaasfeest.

Schoencadeautjes

Voor sommige ouders is het lastig om naast alle vaste lasten die er zijn om het gezin draaiende te houden, geen geld over voor een schoencadeau. Terwijl vriendjes of klasgenootjes de volgende dag op het schoolplein vertellen wat er in hun schoen is achtergelaten door de pieten. Blijven hun schoenen leeg. De Stichting Sinterklaas Gilde Assen, wil voor deze gezinnen die financieel niet de middelen hebben om schoen cadeautjes aan te schaffen, deze beschikbaar stellen. Dankzij giften en bijdragen van donateurs kunnen we dit realiseren.

Pakjesavond

In Assen verzorgd de Stichting Budget Support al jaren honderden gezinnen in Assen (in 2022 zijn 400 kinderen blij gemaakt met cadeaus) Dit doen zij samen met andere betrokken partijen zoals de Voedselbank, Vaart Welzijn en vele andere bedrijven. Ook de Stichting Sinterklaas Gilde Assen wil zijn steentje bijdragen hierin. Een aantal gezinnen krijgen gratis een huisbezoek aangeboden van Sinterklaas en pieten die de cadeautjes persoonlijk komen afgeven. Sinterklaas zal zeker het grote boek meenemen en de pieten zullen samen met de kinderen de mooiste liedjes zingen.

Donaties

Wij zijn een relatief kleine stichting zonder subsidies of structurele inkomsten. Alle medewerkers: bestuursleden, Sint en de pieten, crew, grimeurs e.d. doen dit op vrijwillige basis en krijgen geen financiële vergoeding voor hun inzet.  Alle inkomsten komt ten goede van de Stichting en het werk wat zij doen.

Naast de “betaalde” opdrachten die de Stichting Sinterklaas Gilde Assen binnen krijgt, zoals o.a. bedrijfs- en huisbezoeken, scholen en buurtcentra’s zijn wij afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. 

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken, helpt u mee?

U kunt u gift overmaken op onze rekening bij de Regiobank”

NL43 RBRB 8837 1574 87

ter name van: Stichting Sinterklaas Gilde Assen o.v.v. gift.

 

Heeft u een bedrijf dan plaatsen we graag uw logo en link naar uw website , als dank voor uw bijdrage. 

 

Co-sponsoren

wij zijn de onderstaande bedrijven en organisaties dankbaar voor hun (financiële) bijdragen.