Assen e.o.
06 - 44 115 415

Over ons:

Over de SGA

Het ontstaan

In 2017 kwamen een aantal liefhebbers van het Sinterklaasfeest bijeen, met het idee om een eigen pieten-groep op te richten. De pieten deden al her en der mee aan intochten, maar daarna tot aan pakjesavond toe was het stil.  Te stil vonden ze, en daar wouden ze verandering in brengen. 

Want het Sinterklaasfeest, is het mooiste feest van het jaar. En de paar weken dat Sinterklaas en de Pieten in Nederland is, dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Maar ze wouden niet zomaar een pietengroep oprichten, het moest wel een meerwaarde hebben voor het reeds bestaande groepen. 

julio-en-novio

Wat kan de SGA voor u betekenen:

  • Huisbezoeken
  • Kinderfeestjes
  • Videoboodschappen
  • Bedrijfs of verenigingen bezoeken
  • Schoolbezoeken
  • Intochten 

 

Onze werkwijze:

De pieten van de SGA maken samen met Sinterklaas er een waar feestje van. Zoals vele pieten dat doen. Waar wij in van ons willen onderscheiden is de passie en liefde voor het Sinterklaasfeest. Een schoolbezoek is niet zomaar een bezoek waar Sinterklaas met het Grote boek langs komt. De SGA schrijft elk jaar een eigen verhaallijn, “De paarse mijter”, “De Quiz”, Sinterklaas en het nieuwe beroep van Piet Julio” & “De hulpsint”. dit is een een korte greep uit onze verhaallijnen. In de aanloop naar het schoolbezoek krijgen de kinderen elke week een kort filmpje te zien van het verhaallijn. Waar de ontknoping op school zal plaatsvinden. Zo hopen wij de kinderen, de leerkrachten en ouders het Sinterklaasbezoek een extra dimensie geven. Maar ook bij een bezoek aan bedrijf, (personeels-) vereniging of buurthuis maken we via een korte show er een waar feest van.  Neem gerust een kijkje bij mogelijkheden voor ons aanbod, maar u mag ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Dan kijken we we graag wat wij voor uw organisatie kunnen beteken.

Ons doel:

WhatsApp-Image-2021-11-20-at-20.00.26-1

In Nederland is best wel veel armoede, al is die niet overal zichtbaar. Want veel mensen praten niet over armoede, en dat kan allerlei oorzaken hebben. 

Maar hoe vertel je aan een kind, dat Sinterklaas hun deur voorbij rijdt?

Dat is niet uit te leggen aan een kind. Want Sinterklaas is er toch voor ALLE kinderen!  De vriendengroep vonden dat daar wat aan gedaan moest worden. En zo is de SGA Sinterklaas Gilde Assen ontstaan. Wij vinden dat ook kinderen in gezinnen die het niet zo breed hebben ook een keer een Sint op bezoek mogen krijgen. Dat er ook s’morgens voor dat ene jongetje of meisje een pakje in hun schoentje zit.

Ieder kind een Sint Assen

Sint en de Pieten van Sinterklaas Gilde Assen, doen dit belangeloos. De inkomsten die binnenkomen, worden gebruikt voor onderhoud en aanschaf van o.a. pietenpakken en andere bedrijfskosten.  Als beloning voor hun inzet krijgen de vrijwilligers van de SGA een leuke activiteit aangeboden. het overige wordt gereserveerd en besteed aan “Sint voor iedereen Assen” 

Gratis Huisbezoek.

Een onderdeel van de SGA is, dat elk jaar Sinterklaas en de pieten gratis huisbezoek aanbieden aan dat ene gezin die het nodig heeft, om wat voor reden dan ook. Natuurlijk komen de pieten niet met lege handen dan. en nemen ze wat leuks en lekkers mee. Om een gezin aan te melden klikt u hier voor meer info.

Om dit uit te breiden zijn we achter de schermen druk bezig met o.a. andere ‘maatschappelijke en sociale’ organisaties in Assen. Om nog meer gezinnen en kinderen te verblijden dan wel met een huisbezoek of sinterklaas feestmiddag. 

 

FB_IMG_1570991897896

De Pieten

In Nederland is al jaren de discussie over de uitstraling van de pieten.  Iedereen heeft zijn eigen mening, of bevindingen over.  Het Sinterklaasfeest is een feest dat in meer dan 50 landen wordt gevierd. Ieder land viert het feest op zijn eigenwijze, maar een ding komt overeen het is een kinderfeest. En dat moet het ook blijven! De SGA is niet tegen veranderingen binnen het feest, want dat gebeurd al door de eeuwen heen. De mate van de huidige gebeurtenissen raken ons wel. Ook omdat het standpunt van sommige indruisen met de werkelijkheid en feiten omtrent de discussie.

De SGA heeft daarom mede door de maatschappelijke ontwikkelingen, en eisen van scholen, bedrijven en gemeentes, nieuwe pieten bij zich, de Roetveegpiet. 


HIERONDER NOG BEWERKEN !!! 

 Zo wil de SGA voor iedereen een passend aanbod aanbieden. Natuurlijk gaan de pieten niet zomaar mee, ze zijn in het bezit van hun Pietendiploma of gaan binnenkort voor het examen hiervan. Daarnaast vind Sinterklaas dat de pieten en natuurlijk goed gekleed voor de dag moeten komen. Het haar netjes gekampt  en eerst langs de grimeur, want alles moet natuurlijk perfect zijn.

O, ja wilt u tijdens een bezoek,  Sint en piet iets te drinken aanbieden,  lekker en dat mag maar wel zonder alcohol. Sint en de pieten van de SGA zijn tijdens het werken, vrij van alcohol en/of drugs. Pas als het harde werken gedaan is en de kinderen slapen, dan mag Sint genieten van een Bischopswijntje en de pieten van een biertje.