Assen e.o.
06 - 44 115 415
info@Sinterklaasgildeassen.nl

Over ons:

Over de SGA

Het ontstaan

In 2017 kwamen een aantal pieten liefhebbers bijeen, met het idee om een eigen pieten-groep op te richten. Pieten deden al her en der mee aan intochten maar daarna tot aan pakjesavond was het stil.  Te stil vonden ze, dus daar wouden ze verandering in brengen. 

Want het Sinterklaasfeest is het mooiste feest van het jaar. En de paar weken dat Sinterklaas en de Pieten in Nederland is, dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Maar ze wouden niet zomaar een pietengroep oprichten, het moest wel een meerwaarde hebben voor het reeds bestaande. 

Ons Doel:

In Nederland is best wel veel armoede, al is die niet overal zichtbaar. Want veel mensen praten niet over armoede, en dat kan allerlei oorzaken hebben. 

Maar hoe vertel je aan een kind, dat Sinterklaas hun deur voorbij rijdt?

Dat is niet uit te leggen aan een kind. Want Sinterklaas is er toch voor ALLE kinderen!  De vriendengroep vonden dat daar wat aan gedaan moest worden. En zo is de SGA Sinterklaas Gilde Assen ontstaan. Wij vinden dat ook kinderen in gezinnen die het niet zo breed hebben ook een keer een Sint op bezoek mogen krijgen. Dat er ook s’morgens voor dat ene jongetje of meisje een pakje in hun schoentje zit.